Міністерство охорони здоров’я разом із Центром громадського здоров’я та експертами-дієтологами презентували національні рекомендації зі здорового харчування та визначили найважливіші групи продуктів, які повинні входити до щоденного раціону людини.
Було названо перелік необхідних організму продуктів та рекомендований розмір порцій, що розроблені на основі найкращих практик провідних країн світу та офіційно схвалені МОЗ України та Центром громадського здоров’я МОЗ України.
До переліку рекомендованих продуктів увійшли сезонні овочі та фрукти, молочні та кисломолочні продукти, різні види риби й м’яса та яйця. Це основні рекомендацій щодо здорового харчування дорослих і дітей старше 2 років, які допоможуть скласти повноцінний та збалансований раціон із корисних харчових продуктів і напоїв.