Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Курячі яйця – простий та водночас складний продукт, який оточують численні міфи та постійні дослідження. Пропонуємо дослідити деякі найбільш розповсюджені міфи.

Міф 1. Коричневі яйця більш корисні, аніж білі.

Це міф, адже колір шкаралупи залежить тільки від кольору пір’я самої курочки. Склад яйця, його корисні властивості залежать тільки від умов утримування свійської птахи та її раціону харчування. На птахофабриках «ЯСЕНСВІТ» живе курочка тільки з білим пір’ям, тому ми пропонуємо споживачам тільки яйця з білою шкаралупою. Єдиним виключенням є деякі рідкі породи курочок з темним пір’ям, які несуть білі яйця.

Міф 2. Вживання яєць збільшує рівень холестерину.

Останні 50 років вчені багатьох країн проводять різноманітні дослідження, щоб дослідити зв’язок між вживанням яєць, їх кількістю у щоденному раціоні та ризиком серцево-судинних захворювань. Доведено, що виключити холестерин неможливо, адже він зазвичай «працює» у команді з білками та жирами, які біохіміки називають ліпопротеїдами. Дві третини холестерину організм виробляє самостійно печінкою, надниркової залозою та стінками кишечника. Більше того, основну дозу холестерину ми отримуємо не від яєць, а від того, що вживаємо додатково з яйцями. Рекомендується уникати шкідливу їжу, занадто гостру, жирну та жарену.

Яйця майже не впливають на рівень холестерину, адже він врівноважується лецитином - основним транспортним засобом для доставки поживних речовин та вітамінів до клітин.

Міф 3. Чим яскравіше жовток, тим він корисніший.

Колір яєчного жовтка не впливає на його смакові або поживні властивості. Він залежить від корму, який вживала несучка. Жовток яєць «ЯСЕНСВІТ» помірно жовто-гарячий. Збалансований та спеціально розроблений рослинний корм власного виробництва дає нам можливість отримувати яйця з однаковими показниками протягом всього року. А відсутність небезпечних домішок або штучних фарбників не змінюють колір жовтку та білку, ми отримуємо яйця такими, як їх задумала природа. Будьте певні, основа раціону курочки на наших птахофабриках – кукурудза та зернові.

Міф 4. Домашні яйця більш корисніші, аніж отримані з птахофабрики.

Ступінь безпеки курячих яєць залежить від норм утримання птахи та санітарного контролю. Ви можете бути впевнені у корисності та безпечності домашніх яєць тільки якщо ви впевнені, в яких умовах утримується курочка, який у неї щоденний раціон та чи на 100% вона здорова. За курочками на птахофабриках «ЯСЕНСВІТ» слідкує цілий штат працівників:

  • власний дієтолог – адже раціон розроблюється технологом зооветеринарної служби
  • власний лікар – адже за здоров’ям потрібно слідкувати постійно
  • власний птахівник – адже він щоденно слідкує, як себе поводить курочка
  • власна лабораторія – адже корми та готову продукцію регулярно перевіряємо

Міф 5. Поживні характеристики яйця залежать від його ваги.

У промисловому виробництві яйця поділяються на 5 категорій. А вага знесеного яйця залежить виключно від життєвого циклу самої курочки.

Вага та категорія яйця

Категорія

Маса яйця, г

відбірні (СВ або XL)

73 та більше

вища (С0 або L)

63-72,9

перша (С1 або M)

53-62,9

друга (С2 або S)

45-52,9

дрібні (або XS)

35-44,9

2019-11-19T17:01:40+02:00 2022-09-05T18:37:37+03:00 Курячі яйця – простий та водночас складний продукт, який оточують численні міфи та постійні дослідження. Пропонуємо дослідити деякі найбільш розповсюджені міфи. Міф 1. Коричневі яйця більш корисні, аніж білі. Це міф, адже колір шкаралупи залежить тільки від кольору пір’я самої курочки. Склад яйця, його корисні властивості залежать тільки від умов
img 7549