Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Рулет з маком та медом

Рулет з маково-медовою начинкою
Десерти

4 5

img384

Інгредієнти

  • молоко (для тіста)250 мл
  • яйце ТМ ЯСЕНСВІТ1 шт.
  • борошно500 г
  • цукор (для тіста)75 г
  • вершкове масло (для тіста)100 г
  • рослинна олія1 чт.л.
  • сіль1/2 ч. л. без гірки
  • ванілін 1/3 пакетика
  • сухі дріжджі1 ч.л.
  • мак 320 г
  • мед 150 г
  • вершкове масло (для начинки)100 г
  • цукор (для начинки)7 ст.л.
  • молоко (для начинки)250 мл

Опис рецепту

image
  1. Молоко підігріти (щоб воно було ледь тепле), розчинити в ньому дріжджі і додати 250 г борошна, добре розмішати.
  2. Поставити в тепле місце. Накрити рушником. Опара повинна збільшитися вдвічі (на це буде потрібно близько 30 хвилин).
  3. В опару, що підійшла, додати цукор, перемішати. Слідом додати розтоплене масло, перемішати.
  4. Додати яйце, перемішати.
  5. Додати решту борошна (його може знадобитися трохи більше або менше, це залежить від якості борошна), замісити тісто. Його необхідно добре вимісити.
  6. Знову поставити тісто в тепле місце. Дати йому добре піднятися (на це буде потрібно 50-60 хвилин).
  7. В цей час зробимо начинку. Залити мак окропом на 8-10 хвилин. Якщо мак брудний, промийте його. Зливаємо і заливаємо ще раз окропом на 5 хвилин.
  8. Добре злити воду і віджати. Змішати з цукром і перемолоти через (в ідеалі ручну) м'ясорубку.
  9. Макову масу перекласти в глибоку каструлю, змішати з маслом, медом, долити трохи молока і варити на дуже маленькому вогні. Потрібно постійно помішувати і доливати молоко. Варити близько години, начинка повинна бути не рідкою, а вийти розсипчастою. Дати охолонути.
  10. Максимально тонко розкачати тісто, викласти начинку і акуратно згорнути. Рулет покласти швом донизу, змастити яйцем.
  11. Духовку розігріти до 180 градусів, на папір для запікання викласти рулет. Випікати близько 30 хвилин до зарум'янювання.

Про інші страви для Медового Спаса і про традиції цього свята читайте у статті

2020-08-14T11:34:10+03:002020-08-14T11:51:18+03:00
img384

empty