Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Завиванець з маком

Рецепт завиванця з маком
Десерти

2.93 5

img6389

Інгредієнти

  • молоко (для тіста)250 мл
  • яйце ТМ ЯСЕНСВІТ1 шт.
  • борошно500 г
  • цукор (для тіста)75 г
  • вершкове масло (для тіста)100 г
  • рослинна олія1 чт.л.
  • сіль1/2 ч. л. без гірки
  • ванілін 1/3 пакетика
  • сухі дріжджі1 ч.л.
  • мак 320 г
  • мед 150 г
  • вершкове масло (для начинки)100 г
  • цукор (для начинки)7 ст.л.
  • молоко (для начинки)250 мл

Опис рецепту

Завиванець, струдель чи рулет з маком — одна з страв традиційної української кухні. Макові завиванці вважаються близькими родичами австрійських штруделів, але й значно відрізняються від них начинкою та тістом: перша — притаманна українській або польській кухні, а тісто приготовлене на наш манер — більш пухке (зазвичай дріжджове).

Аби приготувати ніжний, апетитний та солодкий маковий рулет вам безсумнівно знадобиться трохи часу та зусиль. Однак результат приємно здивує вас та ваших домашніх.

1. Молоко підігріти (щоб воно було ледь тепле), розчинити в ньому дріжджі і додати 250 г борошна, добре розмішати.
2. Поставити в тепле місце. Накрити рушником. Опара повинна збільшитися вдвічі (на це буде потрібно близько 30 хвилин).
3. В опару, що підійшла, додати цукор, перемішати. Слідом додати розтоплене масло, перемішати.
4. Додати яйце, перемішати.
5. Додати решту борошна (його може знадобитися трохи більше або менше, це залежить від якості борошна), замісити тісто. Його необхідно добре вимісити.
6. Знову поставити тісто в тепле місце. Дати йому добре піднятися (на це буде потрібно 50-60 хвилин).
7. В цей час зробимо начинку. Залити мак окропом на 8-10 хвилин. Якщо мак брудний, промийте його. Зливаємо і заливаємо ще раз окропом на 5 хвилин.
8. Добре злити воду і віджати. Змішати з цукром і перемолоти через (в ідеалі ручну) м'ясорубку.
9. Макову масу перекласти в глибоку каструлю, змішати з маслом, медом, долити трохи молока і варити на дуже маленькому вогні. Потрібно постійно помішувати і доливати молоко. Варити близько години, начинка повинна бути не рідкою, а вийти розсипчастою. Дати охолонути.
10. Максимально тонко розкачати тісто.

як приготувати маковий завиванець

11. Викласти начинку і акуратно згорнути. Рулет покласти швом донизу, змастити яйцем.

маковий завиванець, рецепт

12. Духовку розігріти до 180 градусів, на папір для запікання викласти рулет. Випікати близько 30 хвилин до зарум'янювання.

Смачного!

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2020-08-14T11:34:10+03:002022-08-22T17:06:51+03:00
img6389