Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Класичний шоколадний брауні

Брауні
Десерти

2.7 5

img32216

Інгредієнти

  • темний шоколад180-200 г (дві плитки)
  • вершкове масло150-180 г
  • яйця ТМ “ЯСЕНСВІТ”3 шт.
  • борошно100 г
  • цукор200 г
  • сіль1/4 ч.л.

Опис рецепту

Приготуємо вдома класичний шоколадний брауні за традиційним та максимально простим рецептом.

Що таке брауні? Брауні — це традиційний американський десерт, якому майже 200 років.  Вперше брауні був представлений на виставці в Чикаго у 1893 році. Тістечко було створено спеціально так, аби поміщатись у ланч-бокс леді, тому форму воно має відповідну.

Брауні відрізняється від інших шоколадних пирогів хрусткою скоринкою та вологою серединкою. Для смаколика обирають найякісніший шоколад, на власний смак додають горішки, цедру апельсина, вишню.

шоколадне брауні

Брауні досить просто приготувати вдома, інгредієнти знайдуться у холодильнику або найближчому магазині. Приступимо.

  1. Розтопіть на водяній бані шоколад з вершковим маслом, весь час помішуючи. Потім залиште суміш трохи охолонути (протягом приблизно 15 хвилин).
  2. Яйця збийте з сіллю та цукром.
  3. Додайте до яєчної суміші шоколадну масу, коли вона остигне.
  4. Просійте в цю суміш борошно, поступово і ретельно помішуючи. Тісто має вийти не густим, вільно стікати з лопатки.
  5. Форму для випікання застеліть пергаментом. Духовку попередньо розігрійте до 180 градусів.
  6. Випікайте брауні протягом 30 хвилин. Дуже важливо не перетримати його в духовці, інакше вийде занадто сухим. Зверху повинна бути скоринка, а всередині тісто має бути трохи вологим.
  7. Після випікання дайте брауні охолонути. Можна кілька годин витримати в холодильнику. Смачного!

Десерту дайте охолонути і поріжте на квадратні шматочки.

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2020-07-10T10:49:51+03:002022-12-02T14:05:40+02:00
img32216