Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Різдвяні фігурні пряники

Рецепт пряників

3.14 5

img 3046

Інгредієнти

  • Борошно 780 г
  • Сода 1 ч.л.
  • Розпушувач ½ ч.л.
  • Яйця "Ясенсвіт" 2 шт.
  • Цукор 200 г
  • Мед 250 г
  • Імбир мелений 4 ч.л.
  • Кориця молота 4 ч.л.
  • Гвоздика мелена 4 ч.л.
  • Перець мелений ½ ч.л.
  • Бадьян мелений ½ ч.л.
  • Цукрова глазур готова

Опис рецепту

Різдвяні смаколики Фігурні пряники 

Звіримося за календарем: скільки часу лишилося до свят?.. Мерщій на кухню. Різдвяні пряники – must have святкового столу, тому їх бажано спекти за кілька днів до Різдва.

як готувати різдвяні пряники

Готуємо Різдвяні фігурні пряники:

  • У глибокій мисці борошно змішати з содою, розпушувачем, меленими приправами й сіллю. 
  • Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром на пухку масу. В окремій посудині розтерти добіла з медом. 
  • Борошняну суміш змішати з масляною та яєчною масами і вимішати гладке однорідне тісто. Загорнути тісто у харчову плівку і покласти у холодильник на 1-2 години. 
  • Духовку нагріти до 180 С. Підготувати застелене пергаментом деко. 
  • На посипаній борошном стільниці розкачати частину тіста у пласт завтовшки 5 мм і за допомогою фігурних формочок нарізати вироби. Деко з фігурками поставити у холодильник на 15 хв. Випікати 12-14 хв. 

Так само розкачати тісто, нарізати, охолодити і випекти вироби з усього тіста. 

Готові вироби охолодити. Підготувати цукрову глазур та посипки й прикрасити вироби. 

Приготуйте глазур для фігурних пряників за нашим рецептом: 

https://yasensvit.ua/recipes/deserti/imbyrni-pryanyky-z-hlazuryu/

Смачного та щасливого Різдва! 


© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2023-12-04T10:49:19+02:00 2025-01-23T10:40:00+02:00
img 3046