Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Різдвяні фігурні пряники
Звіримося за календарем: скільки часу лишилося до свят?.. Мерщій на кухню. Різдвяні пряники – must have святкового столу, тому їх бажано спекти за кілька днів до Різдва.
Інгредієнти
- Борошно 780 г
- Сода 1 ч.л.
- Розпушувач ½ ч.л.
- Яйця "Ясенсвіт" 2 шт.
- Цукор 200 г
- Мед 250 г
- Імбир мелений 4 ч.л.
- Кориця молота 4 ч.л.
- Гвоздика мелена 4 ч.л.
- Перець мелений ½ ч.л.
- Бадьян мелений ½ ч.л.
- Цукрова глазур готова
Рекомендований продукт
Харчова цінність (на 100 г):
Калорійність: 458 ккал
Опис рецепту
Різдвяні смаколики Фігурні пряники
Звіримося за календарем: скільки часу лишилося до свят?.. Мерщій на кухню. Різдвяні пряники – must have святкового столу, тому їх бажано спекти за кілька днів до Різдва.

Готуємо Різдвяні фігурні пряники:
- У глибокій мисці борошно змішати з содою, розпушувачем, меленими приправами й сіллю.
- Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром на пухку масу. В окремій посудині розтерти добіла з медом.
- Борошняну суміш змішати з масляною та яєчною масами і вимішати гладке однорідне тісто. Загорнути тісто у харчову плівку і покласти у холодильник на 1-2 години.
- Духовку нагріти до 180 С. Підготувати застелене пергаментом деко.
- На посипаній борошном стільниці розкачати частину тіста у пласт завтовшки 5 мм і за допомогою фігурних формочок нарізати вироби. Деко з фігурками поставити у холодильник на 15 хв. Випікати 12-14 хв.
Так само розкачати тісто, нарізати, охолодити і випекти вироби з усього тіста.
Готові вироби охолодити. Підготувати цукрову глазур та посипки й прикрасити вироби.
Приготуйте глазур для фігурних пряників за нашим рецептом:
https://yasensvit.ua/recipes/deserti/imbyrni-pryanyky-z-hlazuryu/
Як приготувати імбірні пряники - покроковий відео рецепт:
Інгредієнти для імбирного пряника:
- 1 яйце "Ясенсвіт"
- коричневий цукор - 120 г
- борошно - 450-500 г
- спеції (імбир, гвоздика, кориця)
- сода
- мед
Для глазурі:
- 200 г цукрової пудри
- рідкий білок "Ясенсвіт" - 30 - 35 г
- Тісто необхідно охолодити після замішування. Випікається печиво 10-12 хвилин при температурі 180 С.
Смачного та щасливого Різдва!
РЕЦЕПТИ З ПРОДУКТОМ
БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВонлайн