ЯЙЦЕ, ЯК І ЗАДУМАНО ПРИРОДОЮ!
Ru
Ua
ТМ ЯСЕНСВІТ
Знайти
Будьмо знайомі!
Асортимент ТМ ЯСЕНСВІТ
З турботою і піклуванням!
Обирайте найкраще
Енциклопедія яйця
Все про яйця
Рецепти від ТМ «ЯСЕНСВІТ»
Цікаві факти
Питання та відповіді
Розваги
Партнерам
Наша команда
Контакти
08 Травня 2019
24 Квітня 2019
Енциклопедія яйця

Рецепти від ТМ «ЯСЕНСВІТ»

Терен із кролика з фісташками

Терен із кролика з фісташками
Інгридієнти
  • кролик (філе) - 500 г,
  • фарш зі свинини (або свинина з яловичиною) - 500 г,
  • бекон сирокопчений (в нарізці) - 250 г,
  • бекон сирокопчений або варено-копчений (шматком) - 100 г,
  • печінка кролика (необов'язково) - 50 г,
  • фісташки (без шкаралупи) - 100 г,
  • цибуля ріпчаста - 1 шт,
  • часник - 1-2 зубчики,
  • біле сухе вино - 2 ст. л.,
  • коньяк - 1-2 ч. л.,  
  • лавровий лист - 1-2 шт,
  • вершкове масло і рослинна олія для смаження,
  • сіль,
  • мелений чорний перець (або суміш 5-ти перців)
  • закріплювач тіста
  • вершки - 50 мл,
  • яйце - 2 шт,
  • борошно - 30 г (2 с. л. з невеликою гіркою) 

Замаринувати м'ясо кролика. М'ясо кролика нарізати смужками, товщиною 1 см або невеликими кубиками, і скласти в миску.

Посолити, поперчити, влити біле вино і коньяк і перемішати. Затягнути миску з м'ясом харчовою плівкою і прибрати в холодильник маринуватися на 3 години або на ніч.

Фісташки викласти на суху сковороду і обсмажити, помішуючи, 6-7 хвилин.  Перекласти в миску, залити окропом і залишити на 2-3 хвилини. Злити з фісташок воду і очистити горіхи від верхньої шкірки. 

Бекон (шматком) нарізати невеликими кубиками.

Печінку кролика промити, обсушити паперовими рушниками і нарізати середніми шматочками. Цибулю очистити і дрібно нарізати. Часник очистити й порубати або пропустити через чесночницю. Розігріти сковороду з невеликою кількістю вершкового масла і рослинної олії. Викласти цибулю, трохи посолити, поперчити і обсмажити до м'якості. До цибулі додати рубаний часник і обсмажити разом 20-30 секунд.

Викласти цибулю з сковороди. В сковороду, де смажилася цибуля, викласти печінку кролика і швидко обсмажити на середньому вогні 2 хвилини. У чисту миску викласти фарш.

Приготувати закріплювач для фаршу. В миску насипати борошно, розбити яйця і влити вершки.

Перемішати інгредієнти віночком до однорідності.

Закріплювач можна замінити розмоченою в молоці скибочкою хліба.

До фаршу додати обсмажену цибулю, влити закріплювач і добре перемішати руками, пропускаючи фарш між пальцями.

Для отримання більш гладкого і однорідного фаршу, його краще кілька хвилин збити в блендері.
Фарш перекласти в миску, додати бекон, смажену печінку і фісташки. Трохи посолити і поперчити (враховуючи сіль, яка міститься в беконі).

Прямокутну форму змастити тонким шаром рослинної олії.  Укласти смужки бекону (нарізку) трохи внахліст. Бекон повинен покривати дно і стінки форми. На бекон викласти третю частину начинки з фаршу.

Фарш потрібно укладати досить щільно, утрамбовуючи начинку руками. Зверху викласти половину м'яса кролика. Потім ще третю частину фаршу. Потім знову м'ясо кролика.
Останнім шаром викласти фарш, трохи утрамбувати і покласти зверху 1-2 лаврових листа. Накрити терен смужками бекону. Розігріти духовку і підготувати водяну баню.
Форму з тереном затягнути фольгою і поставити в глибокий лист, наповнений гарячою водою (вода повинна доходити приблизно до середини форми). Готувати 2-2,5 години в заздалегідь розігрітій до 160-180 ° C духовці.

Терен готовий, коли він добре відстає від стінок форми і при проколі дерев'яною паличкою, випливає прозорий сік.

Зняти фольгу, злити сік  і остудити терен. Потім знову затягнути форму фольгою, покласти невелику дощечку і придавити гнітом (1-1,5 кг). Прибрати на 12-24 години в холодильник. Зняти гніт, перевернути терен на обробну дошку і нарізати скибочками.

Додати рецепт
Карта сайту
Design by GBS