ЯЙЦЕ, ЯК І ЗАДУМАНО ПРИРОДОЮ!
Ru
Ua
ТМ ЯСЕНСВІТ
Знайти
Будьмо знайомі!
Асортимент ТМ ЯСЕНСВІТ
З турботою і піклуванням!
Обирайте найкраще
Енциклопедія яйця
Все про яйця
Рецепти від ТМ «ЯСЕНСВІТ»
Цікаві факти
Питання та відповіді
Розваги
Партнерам
Наша команда
Контакти
08 Травня 2019
24 Квітня 2019
Енциклопедія яйця

Рецепти від ТМ «ЯСЕНСВІТ»

Тірамісу́

Тірамісу́
Інгридієнти
  • 2-3 жовтки, залежить від категорії яєць
  • 100 г цукру
  • 30 г води
  • ванільний стручок або трохи готової ванілі
  • 200 г вершків
  • 250 г маскарпоне
  • 18-24 шт. печива Савоярді
  • 100 мл кави
  • 2 ст.л. лікеру Амаретто або Куантро
  • какао для прикраси 

У невелику каструльку всипати цукор, додати воду і поставити на вогонь. Цукровий сироп уварити до 118 градусів. Якщо у вас немає термометра, то можна перевірити готовність сиропу, крапнувши його невелику кількість в чашку з холодною водою і спробувати зкачати м'яку кульку (сироп вариться на великому вогні 2,5 хвилини з моменту закипання).

Поки вариться сироп, розрізати ваніль і прибрати насіння. Збити жовтки з насінням ванілі до білого кольору. Готовий сироп влити тонкою цівкою в жовтки, при цьому продовжувати збивати. Намагайтеся, щоб сироп не попадав на насадки міксера.

Збивати до повного охолодження крему. Це триває приблизно 5 хвилин. Вийде густа повітряна маса.
Окремо збити 200 г вершків. Маскарпоне теж збити.

До охолодженого тірамісу обережно додати маскарпоне. Акуратно перемішати силіконової лопаткою. Потім також акуратно додати вершки і перемішати. Зварити каву і за бажанням додати в неї лікер. Далі викладаємо наш десерт у форми. Кожне печиво занурюємо швидко до кави і кладемо шаром на дно форми. Зверху викладаємо крем. Потім знову печиво, крем ... Верхній шар крему посипати какао.

Потім прибрати в холодильник мінімум на 6 годин, а краще на ніч.

Додати рецепт
Карта сайту
Design by GBS