Завдання всього світу на наступні 50 років — забезпечити потреби людства, що зростає, в продуктах харчування, зокрема, в білку, водночас звівши до мінімуму вплив на навколишнє середовище.
Про складність для людства утриматися на траєкторії підвищення температури 1,5ºС, необхідного для збереження життя на Землі, було сказано Міжурядовою групою експертів із клімату ООН у серпні 2021 року. "Проте в силах людства обмежити масштаби зміни клімату, вважають автори доповіді — 234 експерти з 66 країн світу: істотно скоротивши викиди в атмосферу шкідливих речовин, у тому числі парникових газів" (джерело: Сайт Організації Об'єднаних Націй, Глобальне потепління пов'язане з діяльністю людини та відбувається з безпрецедентною швидкістю, https://news.un.org/ua/story/2021/08/1407862, дата доступу: 19.2.2022).
Екологічно чистий якісний білок, доступний для різних верств населення і забезпечує велику кількість людей робочими місцями та економічними можливостями — це все про куряче яйце.
Ось сім цілей сталого розвитку ООН, які International Egg Commission виділила як такі, що допомагає досягти саме яйце.
Ми ж виділили 12 причин, чому яйце — стійкий продукт:
Причина 1: Яйце — високоякісний білок.
Причина 2: У яйці міститься багатий набір корисних речовин.
Причина 3: Поліпшує когнітивні здібності дітей.
Причина 4: Яйце — доступний та універсальний продукт.
Причина 5: Безпечне харчування.
Причина 6: Розв’язання проблеми антибіотикорезистентності.
Причина 8: Яєчне виробництво дає значно менше відходів.
Причина 9: Економія ресурсів природи.