ЯЙЦЕ, ЯК І ЗАДУМАНО ПРИРОДОЮ!
Ru
Ua
ТМ ЯСЕНСВІТ
Знайти
Будьмо знайомі!
Асортимент ТМ ЯСЕНСВІТ
З турботою і піклуванням!
Обирайте найкраще
Енциклопедія яйця
Все про яйця
Рецепти від ТМ «ЯСЕНСВІТ»
Цікаві факти
Питання та відповіді
Розваги
Партнерам
Наша команда
Контакти
Енциклопедія яйця

Рецепти від ТМ «ЯСЕНСВІТ»

Терен м’ясний

Терен м’ясний
Інгридієнти
  • фарш курячий - 1 кг
  • печінка куряча - 0,5 кг
  • 1 велика цибулина
  • 3 печериці
  • 2 середні морквини
  • 150 гр зеленого горошку
  • сіль, перець, кориця (для любителів)
  • 5 яєць ЯСЕНСВІТ
  • масло або жир з курки для смаження 
  • трохи тертого сиру для посипання або ложка сметани.
  • 2-3 ст. лож сметани
  • 1-2 ч.лож. гірчиці крохмаль

 

Печінку ріжемо шматочками, моркву кубиками.

Курячу печінку обсмажити з цибулею і грибами, морквою, посолити, остудити, злити зайвий жир (цим жиром потім будемо обмазувати форму для запікання).

Фарш вимісити з 2 яйцями, посолити, додати спеції. В фарш вмішати печінку з морквиною і горошком. Хлібну форму (або будь-яку відповідну) змастити рослинним маслом і вистелити пекарським папером, обмазати папір і з внутрішньої сторони.

Половину м'ясної маси викласти у форму, розрівняти, по центру в один ряд укласти три відварених круто яйця і залишок фаршу викласти поверх, равномірно розрівняти. Мокрою ложкою по краю зробити поглиблення, туди збиратиметься сік.

Терін прикрити. Краї паперу загорнути "цукерковим фантиком". Духовку попередньо нагріти до 200 градусів. Поставити форму в глибоке деко, в нього налити води приблизно до половини висоти форми. Випікати при цій температурі приблизно 40 хвилин - 1 годину (залежить від віку вашої курочки).

Після цього знизити температуру до 180 градусів, папір розкрити. (Якщо використовуєте сметану, зверху промазати. Якщо сиром, посипаємо за хвилин 10 до закінчення випічки). Тримати в духовці ще 45 хвилин.

Дістати форму, злегка остудіть. Злити з форми сік, який виділився в каструльку або миску - піде на приготування соусу.

Соус:  Сік, що виділився при запіканні + сметана + 1-2 ч.л. гірчиці. Довести до кипіння, загустити крохмалем, густоту регулювати на свій смак

Додати рецепт
Карта сайту
Design by GBS