ЯЙЦЕ, ЯК І ЗАДУМАНО ПРИРОДОЮ!
Ru
Ua
ТМ ЯСЕНСВІТ
Знайти
Будьмо знайомі!
Асортимент ТМ ЯСЕНСВІТ
З турботою і піклуванням!
Обирайте найкраще
Енциклопедія яйця
Все про яйця
Рецепти від ТМ «ЯСЕНСВІТ»
Цікаві факти
Питання та відповіді
Розваги
Партнерам
Наша команда
Контакти
12 Жовтня 2018
01 Жовтня 2018
Акція
Акція
Енциклопедія яйця

Рецепти від ТМ «ЯСЕНСВІТ»

Янгольський бісквіт

Янгольський бісквіт
Інгридієнти
  • яєчні білки - 7 шт,
  • цукор - 190 г,
  • борошно - 80 г,
  • сік лимона - 1 десертна ложка,
  • ванільний цукор - 10 г (1 столова ложка),
  • сіль - на кінчику ножа 

* Яєчні білки краще брати "зістарені". Для цього білки відокремити від жовтків. Білки перелити в стакан або миску, затягнути миску харчовою плівкою і прибрати в холодильник (але можна залишити і при кімнатній температурі) на ніч. У холодильнику білки можуть стояти 3-5 днів - вони не зіпсуються, а "постаріють" і отримають особливі властивості. Такі білки чудово підходять для випікання.

Борошно просіяти в миску, додати половину цукру (95 г), ванільний цукор і сіль на кінчику ножа. Перемішати суху суміш віночком (щоб наситити її киснем).  Яєчні білки влити в чисту миску, додати сік лимона і збивати, на середній або високій швидкості міксера, до утворення легкої пишної піни. Поступово, не припиняючи збивання, всипати цукор, що залишився. Збивати яєчні білки з цукром до середньої піни.

* Білки, збиті до стадії середньої піни, не так сильно капають з вінчиків міксера, як при початковій стадії збивання. Білкова маса ще досить рідка і при нахилі миски легко виливається з неї (на відміну від стадії твердої піни, де при перевертанні миски, білки не виливаються).
Всипати суміш борошна з сіллю і цукром в збиті білки.

Швидко, але акуратно, перемішати масу, за допомогою ложки або лопатки, зверху-вниз, поки білки не вберуть в себе муку.

Форму (у вигляді кільця, з отвором посередині) краще взяти з діаметром 24 см. Форму скропити водою (олією змащувати не потрібно). Викласти тісто у форму і розрівняти поверхню.

Поставити форму з тістом в заздалегідь розігріту до 177-180° C духовку. Випікати  бісквіт ~ 20-35 хвилин (залежно від особливостей духовки). Готовий бісквіт збільшується в розмірі в ~ 1,5 рази і покривається золотистою скоринкою. Форму з бісквітом вийняти з духовки і акуратно перевернути, одягнувши на пляшку з високим горлом. Залишити бісквіт остигати на ~ 1 годину.

Потім, акуратно, ножем, відокремити бісквіт від стінок форми, перевернути на решітку і дати повністю охолонути.

Можна спекти бісквіт в порційних кондитерських формах для кексів і прикрасити вершками і фруктами

Додати рецепт
Карта сайту
Design by GBS