ЯЙЦЕ, ЯК І ЗАДУМАНО ПРИРОДОЮ!
Ru
Ua
ТМ ЯСЕНСВІТ
Знайти
Будьмо знайомі!
Асортимент ТМ ЯСЕНСВІТ
З турботою і піклуванням!
Обирайте найкраще
Енциклопедія яйця
Все про яйця
Рецепти від ТМ «ЯСЕНСВІТ»
Цікаві факти
Питання та відповіді
Розваги
Партнерам
Наша команда
Контакти
Енциклопедія яйця

Рецепти від ТМ «ЯСЕНСВІТ»

Десерт «Калейдоскоп щастя»

Десерт Калейдоскоп щастя
Інгридієнти
  • 1 яйце ЯСЕНСВІТ
  • 100 мл молока
  • 175 г цукру
  • 100 мл рослинної олії
  • 1 стакан борошна
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 4 ст. л. какао (можна і без нього)
  • сіль на кінчику ножа
  • 2 ч. л. ванільного цукру
  • 500 г сметани
  • 1 стакан цукру
  • 30 г желатину (або 3 ст. л.)
  • 0,5 склянки води
  • Полуниця - 250 г
  • Ківі 2-3 штуки (головне, щоб ківі не були переспілими або занадто кислими і твердими)

Спочатку випікаємо бісквіт. Яйце і цукор збиваємо міксером, потім додаємо молоко і ще раз добре збиваємо. Вливаємо олію, всипаємо сіль і ваніль і ще раз добре перемішуємо міксером. Борошно просіваємо з розпушувачем в рідку масу. У самому кінці додаємо какао. У роз'ємну форму змащену олією виливаємо готове тісто і випікаємо при температурі 170-180 градусів 30-40 хвилин. Дістаємо, охолоджуємо і розрізаємо на два коржі. Один корж залишаємо, а другий корж ріжемо на квадратики.

Готуємо сметанно-желейну масу. Желатин замочуємо в 0,5 склянки води на 25-30 хвилин. В цей час сметану змішуємо з цукром, добре перемішуємо і залишаємо до повного розчинення цукру. Фрукти ріжемо: полуницю на половинки або четвертинки, а ківі півкільцями. Готуємо форму: в миску, салатницю викладаємо харчову плівку.

Желатин нагріваємо до повного розчинення (але не доводячи до кипіння). В сметану з цукром виливаємо тонким струмком желатин, добре перемішуємо.

Збираємо торт: На дно салатниці (миски) спочатку кладемо половину фруктів, потім половину бісквіта порізаного квадратиками, далі фрукти і виливаємо сметанно-желейну масу, накриваємо другою половиною бісквіта, яка у нас у вигляді коржа, трохи придавлюючи і ставимо в холодильник на 3-4 години, а краще на всю ніч. За цей час желатин схопиться і бісквіт просякне. 

Вранці або через 3-4 години виймаємо тортик, перевертаємо на тарілку або блюдо. Вуа-ля - торт готовий!!! Можна прикрасити листочками м'яти і полуницею.

Додати рецепт
Карта сайту
Design by GBS