ЯЙЦЕ, ЯК І ЗАДУМАНО ПРИРОДОЮ!
Ru
Ua
ТМ ЯСЕНСВІТ
Знайти
Будьмо знайомі!
Асортимент ТМ ЯСЕНСВІТ
З турботою і піклуванням!
Обирайте найкраще
Енциклопедія яйця
Все про яйця
Рецепти від ТМ «ЯСЕНСВІТ»
Цікаві факти
Питання та відповіді
Розваги
Партнерам
Наша команда
Контакти
Енциклопедія яйця

Рецепти від ТМ «ЯСЕНСВІТ»

Домашнє морозиво

Домашнє морозиво
Інгридієнти
  • молоко - 250 мл,
  • вершки (33-35%) - 250 мл,
  • яєчні жовтки ЯСЕНСВІТ- 4-6 шт,
  • цукор - 80-90 г,
  • ванільний екстракт або ванільний цукор - 1 чайна ложка

 У невелику каструлю налити молоко і довести до кипіння. Зняти з вогню і остудити. До жовтків додати цукор, ванільний цукор (або ванільний екстракт) і добре розтерти за допомогою погружного блендера, міксера або виделки.

Безперервно помішуючи масу віночком, влити в жовтки молоко (вливати тонкою цівкою).  Молочно-яєчну суміш поставити на слабкий вогонь і нагрівати, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, поки суміш трохи не загусне.

* Готовність крему можна дізнатися, провівши пальцем по зворотній стороні ложки - якщо від пальця залишається слід - крем готовий.

Готовий крем остудити, а потім трохи охолодити, прибравши в холодильник. В миску налити вершки і збити до утворення м'яких гребенів. В охолоджений крем додати збиті вершки і перемішати.

Перекласти суміш у пластиковий контейнер, накрити кришкою або харчовою плівкою і прибрати в морозилку на ~ 40-60 хвилин.  Як тільки суміш почне застигати, дістати контейнер з морозилки і збити морозиво міксером або занурювальним блендером.

Прибрати в морозилку ще на ~ 40-60 хвилин, потім знову збити. Збиту масу перекласти в контейнер, накрити кришкою і прибрати в морозилку ще на 2-3 години. Перед подачею, вийняти морозиво з морозилки і помістити на 20 хвилин у холодильник.  Морозиво розкласти по креманках і посипати свіжими або консервованими ягодами, фруктами, подрібненими горіхами, розкришеним печивом або тертим шоколадом.

Додати рецепт
Карта сайту
Design by GBS