ЯЙЦЕ, ЯК І ЗАДУМАНО ПРИРОДОЮ!
Ru
Ua
ТМ ЯСЕНСВІТ
Знайти
Будьмо знайомі!
Асортимент ТМ ЯСЕНСВІТ
З турботою і піклуванням!
Обирайте найкраще
Енциклопедія яйця
Все про яйця
Рецепти від ТМ «ЯСЕНСВІТ»
Цікаві факти
Питання та відповіді
Розваги
Партнерам
Наша команда
Контакти
Енциклопедія яйця

Рецепти від ТМ «ЯСЕНСВІТ»

Апельсиновий мус із манки

Апельсиновий мус із манки
Інгридієнти
  • Молоко - 200 мл,
  • Цукор - 2,5 ст. л.
  • Апельсин - 1 шт.
  • Ванільний цукор за бажанням - 1 ч. л.,
  • Крупа манна - 2-3 ст. л.,
  • Яєчні жовтки  ЯСЕНСВІТ - 2 шт.,
  • Вершкове масло - 50 г

Візьміть кухлик або маленьку каструлю і налийте в неї молока. Залиште прогріватися на плиті.
Натріть цедру апельсина на дрібній тертці. Вона буде надавати мусу прекрасний цитрусовий аромат.

Додайте цедру в молоко. На нашу кількість молока знадобиться 2-3 столових ложки манної крупи. Всипте її, постійно помішуючи віночком або виделкою.

Додайте ванільний і звичайний цукор в манну суміш. Якщо ви будете використовувати замість звичайного тростинний цукор, мус буде не лише більш ароматний, але й корисніший для маленького організму.

Суміш для мусу прогрівається на мінімальному вогні, починає закипати. Періодично помішуйте, щоб маса не була з грудочками. Залиште манну суміш булькати на плиті.

Відокремте яєчні жовтки від білків.

Манну суміш зніміть з вогню та додайте в неї жовтки. До речі, ви можете контролювати густоту мусу, для цього проварюйте його до потрібної консистенції. Якщо ви переживаєте, що жовтки будуть сирі, можете збивати мус, поставивши його на водяну баню.

Тепер покладіть вершкове масло. Завдяки йому, наш мус стане набагато смачнішим і більш пластичним.

Тепер можна приступати до оформлення апельсинового мусу для дітей.
Наповніть тарілочку апельсиновим мусом. Якщо він густий, можете видавити його фігурним візерунком за допомогою кондитерського мішка.

В якості соусу до нашого мусу з манки будемо використовувати сік апельсина. Видавіть його. Вийде смачно і до того ж доза вітаміну C з ранку не завадить нікому. Соус ми не варимо, він буде свіжим і натуральним.

Такий апельсиновий мус для дитини подають як в теплому вигляді, так і в охолодженому. І краще подати його не в тарілці, а в креманці або келиху, щоб навіть звичайна манна каша виглядала як жаданий святковий десерт.

Нехай ваші діти завжди їдять смачну і корисну їжу!

Додати рецепт
Карта сайту
Design by GBS