ЯЙЦЕ, ЯК І ЗАДУМАНО ПРИРОДОЮ!
Ru
Ua
ТМ ЯСЕНСВІТ
Знайти
Будьмо знайомі!
Асортимент ТМ ЯСЕНСВІТ
З турботою і піклуванням!
Обирайте найкраще
Енциклопедія яйця
Все про яйця
Рецепти від ТМ «ЯСЕНСВІТ»
Цікаві факти
Питання та відповіді
Розваги
Партнерам
Наша команда
Контакти
Енциклопедія яйця

Все про яйця

Поради

Поради

Хоча яйце – найпростіший у приготуванні та один з найпоширеніших продукт харчування, воно має певні правила використання, якими не слід нехтувати.

  • Після того, як Ви принесли яйця з магазину, треба подбати про створення їм належних умов зберігання. Найголовніше – покласти їх в холодильник, мити їх не треба, адже яйця мають захисну плівку, яка збереже їх до 25 днів при кімнатній температурі та протягом щонайменше 60 днів в холодильнику. Яйця рекомендується зберігати в найхолоднішому місці холодильника (ближче до задньої стінки) окремо від інших продуктів і в спеціальній упаковці. Незважаючи на те, що в більшості холодильників на дверцятах є спеціальне відділення для яєць, зберігати яйця в дверцятах холодильника неправильно. Це найтепліше місце, до того ж холодильник часто відкривається і яйця піддаються частим коливанням температури.
  • У яєчній шкаралупі є тисячі пір, через які можуть проникати різні запахи, а також бактерії. Тому яйця необхідно тримати в спеціальних лотках з кришкою (краще картонних, а не пластикових, тому що в останніх може утворюватися конденсат). Крім того, зберігання в закритих яєчних упаковках дозволить уникнути розповсюдження бактерій з яєць на сусідні продукти.
  • Свіжі, якісні яйця - корисний продукт, джерело білків, вітамінів і мікроелементів, їх можна вживати в їжу як після теплової обробки, так і в сирому вигляді. Як би Ви не планували використовувати яйце, безпосередньо перед використанням його треба обов’язково помити теплою водою з милом, щоб очистити шкаралупу від бруду і патологічних організмів. Однак, якщо дата виготовлення далека від моменту споживання або у Вас виникли підозри щодо якості продукту - краще вжити яйце після термічної обробки (зварене круто або добре просмажене під кришкою).
  • Турботливі матусі завжди хвилюються, чи можна маленьким дітям давати яйця? Можна, ба навіть потрібно! Яйця - один з перших продуктів, які з'являються в раціоні малюка (після овочевих і фруктових пюре). Дієтологи рекомендують дітям від трьох місяців життя додавати в раціон яєчний жовток. Обережність дієтологів в першу чергу викликана тому, що яєчний білок - сильний алерген. Найчастіше алергічна реакція на яйця проявляється у вигляді висипань на шкірі. Тож якщо в сім'ї є спадкова алергія, не ризикуйте зайвий раз, й потерпіть місяців до восьми, а потім вже крім жовтка можна буде давати дитині ціле яйце (жовток разом з білком).
  • Сирі яйця (і зварені некруто) маленьким дітям давати категорично не рекомендується. По-перше, в рази збільшується ризик алергічної реакції, а по-друге, з ними не впорається дитячий шлунок. У рік - півтора можна урізноманітнити меню: починати готувати парові омлети, сирники, запіканки, додавати пластівцями в супи, підмішувати в макаронні вироби. Тоді вже настає саме час проявляти фантазію: яйце - це вам не нудна манна каша, тут є де черпати натхнення!
Всесвітній день яйця – свято, яке щороку святкують в другу п’ятницю жовтня.
Карта сайту
Design by GBS