ЯЙЦЕ, ЯК І ЗАДУМАНО ПРИРОДОЮ!
Ru
Ua
ТМ ЯСЕНСВІТ
Знайти
Будьмо знайомі!
Асортимент ТМ ЯСЕНСВІТ
З турботою і піклуванням!
Обирайте найкраще
Енциклопедія яйця
Все про яйця
Рецепти від ТМ «ЯСЕНСВІТ»
Цікаві факти
Питання та відповіді
Розваги
Партнерам
Наша команда
Контакти
10 Грудня 2018
06 Грудня 2018
Енциклопедія яйця

Все про яйця

Поради

Поради

Хоча яйце – найпростіший у приготуванні та один з найпоширеніших продукт харчування, воно має певні правила використання, якими не слід нехтувати.

  • Після того, як Ви принесли яйця з магазину, треба подбати про створення їм належних умов зберігання. Найголовніше – покласти їх в холодильник, мити їх не треба, адже яйця мають захисну плівку, яка збереже їх до 25 днів при кімнатній температурі та протягом щонайменше 60 днів в холодильнику. Яйця рекомендується зберігати в найхолоднішому місці холодильника (ближче до задньої стінки) окремо від інших продуктів і в спеціальній упаковці. Незважаючи на те, що в більшості холодильників на дверцятах є спеціальне відділення для яєць, зберігати яйця в дверцятах холодильника неправильно. Це найтепліше місце, до того ж холодильник часто відкривається і яйця піддаються частим коливанням температури.
  • У яєчній шкаралупі є тисячі пір, через які можуть проникати різні запахи, а також бактерії. Тому яйця необхідно тримати в спеціальних лотках з кришкою (краще картонних, а не пластикових, тому що в останніх може утворюватися конденсат). Крім того, зберігання в закритих яєчних упаковках дозволить уникнути розповсюдження бактерій з яєць на сусідні продукти.
  • Свіжі, якісні яйця - корисний продукт, джерело білків, вітамінів і мікроелементів, їх можна вживати в їжу як після теплової обробки, так і в сирому вигляді. Як би Ви не планували використовувати яйце, безпосередньо перед використанням його треба обов’язково помити теплою водою з милом, щоб очистити шкаралупу від бруду і патологічних організмів. Однак, якщо дата виготовлення далека від моменту споживання або у Вас виникли підозри щодо якості продукту - краще вжити яйце після термічної обробки (зварене круто або добре просмажене під кришкою).
  • Турботливі матусі завжди хвилюються, чи можна маленьким дітям давати яйця? Можна, ба навіть потрібно! Яйця - один з перших продуктів, які з'являються в раціоні малюка (після овочевих і фруктових пюре). Дієтологи рекомендують дітям від трьох місяців життя додавати в раціон яєчний жовток. Обережність дієтологів в першу чергу викликана тому, що яєчний білок - сильний алерген. Найчастіше алергічна реакція на яйця проявляється у вигляді висипань на шкірі. Тож якщо в сім'ї є спадкова алергія, не ризикуйте зайвий раз, й потерпіть місяців до восьми, а потім вже крім жовтка можна буде давати дитині ціле яйце (жовток разом з білком).
  • Сирі яйця (і зварені некруто) маленьким дітям давати категорично не рекомендується. По-перше, в рази збільшується ризик алергічної реакції, а по-друге, з ними не впорається дитячий шлунок. У рік - півтора можна урізноманітнити меню: починати готувати парові омлети, сирники, запіканки, додавати пластівцями в супи, підмішувати в макаронні вироби. Тоді вже настає саме час проявляти фантазію: яйце - це вам не нудна манна каша, тут є де черпати натхнення!
Курячі яйця дають відчуття ситості, забезпечують організм великою кількістю поживних речовин і при цьому оберігають від надмірної ваги.
Карта сайту
Design by GBS