ЯЙЦЕ, ЯК І ЗАДУМАНО ПРИРОДОЮ!
Ru
Ua
ТМ ЯСЕНСВІТ
Знайти
Будьмо знайомі!
Асортимент ТМ ЯСЕНСВІТ
З турботою і піклуванням!
Обирайте найкраще
Енциклопедія яйця
Все про яйця
Рецепти від ТМ «ЯСЕНСВІТ»
Цікаві факти
Питання та відповіді
Розваги
Партнерам
Наша команда
Контакти
Енциклопедія яйця

Все про яйця

Цінність яйця

Цінність яйця

Яйця містять все необхідне для організму людини, це справжнє джерело амінокислот, вітамінів та мінеральних речовин. Вони є унікальним джерелом таких речовин, як ніацину, необхідного для живлення мозку і утворення статевих гормонів; вітаміну К, що забезпечує згортання крові; холіну, що поліпшує пам'ять і виводить отрути з печінки. Це важливе джерело вітамінів А, Е, В2, В6, В12, кальцію і заліза, біотину і фолієвої кислоти.

За кількістю лецитину яйця займають перше місце, а це найцінніша речовина, яка необхідна для живлення нервової та мозкової тканини людського організму. Яйце також володіє високою енергетичною цінністю і містить біорегулятори і білки, які засвоюються набагато краще м'ясних.

Яйця є одним з найважливіших джерел холіну, що сприяє обміну жирів. Ні в одному іншому харчовому продукті не міститься стільки холіну, як в яйцях - 1700 мг на 100 г. Чимало й жиророзчинних вітамінів - E , D , K, ретинолу , а також водорозчинних - B1 , B2 , B6 , пантотенової і фолієвої кислот.

Оптимальним вважається вживання трьох яєчних жовтків на тиждень, яєчний білок можна їсти і у більшій кількості. Яйця в раціоні харчування прекрасно поєднуються з огірками, зеленою цибулею, зеленню, салатом.

Засвоюваність яйця, яке було термічно оброблене, краще, ніж сирого. Варений яєчний білок засвоюється на 97 - 98 %, не залишаючи шлаків в кишечнику, і надає місцевий лікувальний ефект у шлунку. Сирий білок засвоюється важче, проте він більш ефективно здатний знижувати кислотність шлункового соку. Найкраще засвоюються яйця, зварені некруто (всмятку). У білку яйця особливо цінний компонент - це лізоцим. Він має бактерицидну, протизапальну і муколітичних дією, що широко використовується в медицині.

Яйця - незамінний компонент багатьох найрізноманітніших страв. Їх використовують при приготуванні фрикадельок, біфштексів, млинчиків, печива, тортів, м'ясних і овочевих салатів. Особливо рекомендується додавати яйця в овочеві салати для підвищення їх поживної цінності. Яєчня є, мабуть , найбільш поширеною і простою у приготуванні стравою. Відомо до ста різних видів яєчень і омлетів! Тож смакуйте яйця ЯСЕНСВІТ щодня!

Сальмонела живе лише на шкаралупі, тому завжди потрібно мити яйце перед використанням.
Карта сайту
Design by GBS