ЯЙЦЕ, ЯК І ЗАДУМАНО ПРИРОДОЮ!
Ru
Ua
ТМ ЯСЕНСВІТ
Знайти
Будьмо знайомі!
Асортимент ТМ ЯСЕНСВІТ
З турботою і піклуванням!
Обирайте найкраще
Енциклопедія яйця
Все про яйця
Рецепти від ТМ «ЯСЕНСВІТ»
Цікаві факти
Питання та відповіді
Розваги
Партнерам
Наша команда
Контакти
Енциклопедія яйця

Все про яйця

Розвінчання міфів про яйця

Розвінчання міфів про яйця
  • Міф 1. Коричневі яйця відрізняються від білих.

    Насправді, коричневі яйця відрізняються від білих тільки кольором шкаралупи і тим , що коричневі були знесені курочками з коричневим пір’ям, а білі - несучками білого кольору. Внутрішнє наповнення і корисні властивості обох різновидів продуктів абсолютно однакові. Жоден експерт в світі не зможе назвати колір шкаралупи яйця за його вмістом, тому, що цих якісних відмінностей не існує. Єдиним винятком можна назвати трохи більш міцну шкаралупу яєць деяких порід коричневих несучок, але це властивість має скоріше практичне значення для виробника , ніж для кінцевого споживача продукції.

  • Міф 2: Яйця збільшують рівень холестерину в організмі.

    Жовток яйця - один з рідкісних харчових продуктів, які мають в своєму складі холестерин. Наприклад, що стосується дитячого харчування, то жири і холестерин не тільки безпечні, а навіть дуже потрібні дитячому організму для міцного здоров'я, правильного розвитку і росту. У яєчному жовтку багато холестерину, але в 6 разів більше і його антагоніста - лецитину. При такому співвідношенні цих двох речовин негативну дію холестерину значною мірою нейтралізується.

    З холестерину синтезується провітамін D3, кортикостероїдні та статеві гормони, жовчні кислоти, необхідні для процесів травлення в тонкому кишечнику.

    Багато в жовтку і холіну - вітаміну В4, який разом з лецитином сприяє транспорту та обміну жирів в печінці. Холін є важливою речовиною для нервової системи - покращує пам'ять і впливає на вуглеводний обмін, регулюючи рівень інсуліну в організмі.

    Насправді, з’їдені яйця майже не впливають на рівень холестерину, адже він врівноважений лецитином - основним транспортним засобом для доставки поживних речовин та вітамінів до клітин.

  • Міф 3: Чим яскравіше жовток, тим він корисніший.

    Насправді, колір жовтка напряму не впливає на його смакові та споживчі властивості. Він залежить від того корму, який вживала курка. Ось в цьому і є заковика: якщо джерело яскравого кольору натуральне та природнє, це дуже добре, якщо штучне – небезпечно.

    Тож, чим більше в раціоні несучки зернових, а особливо кукурудзи, тим яскравішим буде жовток, а значить поживнішим та кориснішим яйце.

    В той же час не слід забувати, що занадто яскравий, як і занадто блідий жовток має Вас насторожити. У першому випадку помаранчово-червоний відтінок може вказувати на те, що до раціону несучки додавали штучні фарбники і вони точно не додадуть Вам здоров’я. Якщо ж жовток дуже блідий або має лимонний віддтінок, то курка або погано харчується або навіть, хворіє. І одне, і інше має стати попереджувальним сигналом для споживачів, які бережуть своє здоров’я.

  • Міф 4: Категорія яйця впливає на його якість.

    Насправді, категорія курячих яєць, на відміну від багатьох інших продуктів харчування, вказує не на якісні характеристики, а лише на його вагу. Державний стандарт за вагою розділив яйця на п'ять категорій, що відповідає міжнародній класифікації. Якщо маса одного яйця коливається в рамках 35-44,9 грам - це дрібні яйця. Яйця другої та першої категорії мають вагу 45-52,9 і 53-62,9 грам відповідно. Яйця вищої категорії визначаються масою 63-72,9 грам, а добірні яйця - ті , що відхиляють стрілку терезів більше позначки в 73 грами.

  • Міф 5: Домашні яйця безпечніші за ті, що були вироблені на птахофабриці.

    Звичайно, ступінь безпеки курячих яєць залежить в першу чергу від рівня санітарного контролю, а не від того в який спосіб вони були вироблені: промисловий чи домашній. Саме з цієї точки зору більш надійними є промислові виробники і невеликі ферми, що пройшли спеціальну сертифікацію. Якщо ж яйця куплені «з рук», так звані домашні, за їх якість ніхто не може поручитися. Розхожий міф про корисність домашніх яєць давно розвінчаний. Ви, напевно, самі не раз спостерігали, як в найближчих до міст селах кури щипають травичку прямо у автомагістралей, з'їдаючи разом з нею неабиякі порції свинцю, стронцію та інших важких металів. Адже вся ця таблиця Менделєєва потрапляє прямо в «домашнє» яйце! Саме цим яйцем, купленим втридорога, турботливі матусі будуть годувати своїх дітей. Але вибір між яйцем промислового виробництва і домашнім - залишається на рівні переваг і особистої відповідальності перед близькими кожного з нас.

  • Міф 6: З яйця, виробленого на птахофабриці, може вилупитися пташеня.

    Звичайно, пташеня з яйця, виробленого на птахофабриці для продажу, вилупитися не може, адже для того, щоб вилупилося пташеня, яйце має бути запліднене, а яйця на птахофабриці не можуть бути запліднені, бо півнів тримають окремо від курей. Крім того, немає сенсу запліднювати яйця, які йдуть на продаж, тож будьте впевнені, що яйця ЯСЕНСВІТ ніколи не здивують Вас зародком всередині.

Згідно Біблії, курка була раніше яйця: «І був вечір, і був ранок, день четвертий. І сказав Бог: «Нехай води приносять в достатку рухому істоту, душу живу, і птаство, що літає над землею, по тверді небесній» Буття 1:19 -20
Карта сайту
Design by GBS